dinsdag 3 april 2012

Wat is Thailand groen! Heerlijk :-)

Lieve allemaal!

Tijd voor mijn tweede update! :-)
Het afscheid op Schiphol om mee te beginnen was best zwaar. De tranen vloeiden rijkelijk over mijn wangen en ik was tot aan de douane ontroostbaar. Zelfs een appelsapje kreeg ik niet weg. Gelukkig waren mijn ouders, mijn broer en daarnaast Sukhdev en Hannah er voor me. Nog bedankt!:-)

De vlucht verliep verder prima, op het mors-incident met sinaasappelsap na (ja, en toen had ik natuurlijk wel weer zin in drinken...). Maar ja, waar dekentjes in het vliegtuig al niet goed voor zijn...daarna had ik het helaas wel koud. Ik durfde niet te verklappen hoe onnozel ik was geweest met mijn pakje drinken...ik dacht namelijk dat het yoghurt was. Dus dat vloog vrolijk door de lucht heen..."I thought it was yoghurt..." Nee, dat lulverhaal zag ik niet zitten. Gelukkig landden we vlak daarna.

Het hostel is op zich prima en het feit dat ik een 6pers kamer voor mezelf heb ook. Maar het is wel erg ver uit het centrum. Dat kost je dus uiteindelijk alleen maar meer centjes. Dus een tip voor een ieder die naar BKK wil: ga lekker dichtbij Ko San Road gaan zitten!

mijn stekkie

 De eerste dag viel me verder heel erg mee. Iedereen kletst wat met elkaar en is lekker relax en ontspannen. Maar het gaat eigenlijk allemaal maar over 1 ding, dus erg veel diepgang zit er niet in voorlopig vrees ik. De standaard kletsverhalen houden ongeveer het volgende in: waar kom je vandaan, hoe lang blijf je, waar ben je al geweest, was het leuk en heb je nog verdere plannen...? Maar goed, je houdt van de meeste gesprekken wel bruikbare informatie over. Dus dat is mooi en daar doe ik dan ook wat mee. Verder is iedereen super aardig overal.

Gisteravond ben ik even uit eten geweest met een Amerikaanse jongen. We hebben Ko San Road toen ook even bekeken; super toffe straat!! We zijn op tijd weer terug gegaan aangezien mijn wekker vanochtend om 6u af ging. Na terugkomst zijn we eerst nog even op het dakterras gaan zitten. Ineens trok meneer zijn shirt uit waardoor zijn grote bierbuik en tatoes zichtbaar werden...vervolgens vond hij het nodig om naast me te komen zitten en zijn arm om mee heen te slaan...sjonges! Toen vond ik het tijd om te vluchten. Ik heb hem een goeie reis naar de zandbak gewenst en heb de benen genomen. Denk dat hij een beetje doordraaide aangezien hij vandaag terug naar Afganistan moest waar het 50 graden is en waar hij geen vrouwen tegenkomt de komende maanden. (dus nee Marjanne, het was geen tarzan, i wish)

Gister heb ik besloten de eerste dagen gewoon via geregelde excursies 'door te komen'. Vandaag ben ik naar de floating market geweest, rosen garden, een wood factory en een krokodillen/olifantenshow. Was leuk en relax! Een hoop gezien en leuke mensen ontmoet. Zo heeft bijvoorbeeld een dude from down under deze foto van mij gemaakt op de floating market.

Floating Market
Hij heeft me allerlei bruikbare tips gegeven over Australie. Wist je dat ze aan de westkust SUPER VEEL verdienen? In de MC Donalds, off all places, verdien je zelfs 25 Australische dollars per uur. Dus, ik weet wat mij te doen staat!! :P Hamburgers bakken ;-)
Thailand is prachtig. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo veel groen bij elkaar gezien. En overal mooie bloemen en verdere kleuren. Over de luchten die hier hangen zal ik verder zwijgen...maar ik geniet enorm!
Morgen ga ik de tempels in de stad nog even bekijken en dan taai ik morgenavond met de nachtbus en ferry af naar Ko Tao! Lekker 5 dagen duiken. Erg veel zin in. Ik vind het daarnaast ook prachtig dat ik Bangkok morgen mag verlaten en de drukte achter me mag laten.

Maar de floating market was dus wel leuk vanochtend. Voordat je er bent moet je eerst nog 20 minuten door andere 'sloten' varen en dat vond ik stiekem nog het leukste stuk. Dat bootje gaat ook behoorlijk hard op sommige plaatsen trouwens! Daar komt bij dat zo'n bootje ongeveer net zo ver kan kantelen en hard kan wiebelen als de gondels in Venetie. Leuke combiantie kan ik je vertellen haha!

Vervolgens dus nog naar de Wood Factory geweest. Veel mooie kunst gezien! Maakte best wel indruk op me. Aangezien het loaden een eeuwigheid duurde heb ik niet zo veel foto's kunnen uploaden helaas. Dus jullie moeten het hiermee doen voorlopig :-(
 En als laatste de krokodillen/olifanten show en rosen garden. Dat laatste vond ik niets aan, ik hou niet van dat toeristische gedoe. Dus ik heb ondertussen maar een krokodil gevangen (pff slechte grap oh oh oh)


Mijn hoofd staat tegenwoordig overigens ook op een bord. Super nice. Ik had toevallig nog een bord nodig en ik vond dit wel een gezellig foto. Dik afgezet, maar ik had geen tijd om af te dingen, mijn busje vertrok weer eens. 150 baht...maar het is het waard!Er hebben al aardig wat mensen naar mijn gastenboek gevraagd :-) Die vind je onderin. Daar staat (denk ik nu nog steeds): 0 reacties ;-) Als je daarop klikt, komt het goed!

Super bedankt voor al jullie reacties op facebook, heeeel lief! Tof om zo te merken dat jullie met me meeleven. Dat maakt het allemaal nog veel leuker.

Dikk kus en ik schrijf asap weer!


14 opmerkingen:

Corien zei

Leuk verhaal en foto's! Ik zeg: nu al geslaagde reis, of niet dan!

Marjolein zei

Aaah vet tof! En als de eerste kerel met tattoos + bierbuik was kan het toch alleen maar beter worden. :')

Coosje zei

Fijn te horen dat je het al naar je zin hebt! Moest stiekem erg lachen om je sinaasappelsap/yoghurt verhaal in het vliegtuig:P Xie

Marjanne zei

Wat een toffe dingen heb je nu al gedaan.. En dan straks 5 dagen duiken.. Vanaf nu ben ik officieel jaloers!!

p zei

Al heel wat gezien, en dat in één dag... slim om deze eerste dagen met 'n excursie vanaf je hostel te gaan, anders wordt je tureluurs van 't zoeken in zo'n drukke stad - en je gaat morgenavond al weer verder. Kun je als je later terugkomt in Bangkok nog een keer op je gemak naar de plek(ken) die je 't leukst vond...

Nienke zei

Sawadekaa Miss Wiersma! Wat schrijf je leuk! En mooie foto's! Krijg er reiskriebels van hier in het Hollandse. Super dat je gaat duiken! Geniet, en schrijf, dan genieten we hier met je mee! Liefs! Xxx Nienke

Anoniem zei

Hey Marije,

Leuk om te zien dat je het nu al zo naar je zin hebt, maar dat kan ook haast niet anders want BKK is ook superleuk! En dan mag je de rest van Thailand nog ontdekken :) Die rode stapelbedjes komen mijn verdacht bekend voor maar daar zullen er meer van zijn in BKK. Heel veel plezier en ik ga je zeker blijven volgen. Zo gaan wij hier thuis ook een beetje op reis.

Gr. Jiskjen

Anoniem zei

Wauw Marije heerlijk om je verhaal te lezen! En goed om te zien dat je geniet! Duik ze de komende dagen, ben nu al benieuwd naar je volgende update! Liefs Marloes

Wendy zei

Leuk om te lezen! Veel duikplezier! X

Anoniem zei

OH die foto van jou in dat bootje, PRACHTIG om te zien. Hahaha, ik heb er van zitten genieten!

Fijn dat je het daar zo leuk hebt, nu al alle tranen waard geloof ik! Dikke knuffel!! Alette

Anoniem zei

Ik geniet!! mzzl en geniet! Ron & Ina (mede namens BoernBabbes)

Jeannette zei

Wat leuk ziet alles er uit!!!

Geesje zei

Hey chica,

Ik vind het heel gek om je ineens te moeten missen nu ik foto's van je afscheidsfeestje zie. Leuk om alles te zien en te lezen, ik hoop dat je nog heel veel leuke dingen gaat doen/zien. En ik zou zeggen: ga alvast wat oefenen in hamburgers bakken!

Dikke kus G

Timo zei

Ik moest wel heel erg lachen om dat verhaal over die amerikaan met zijn bierbuik,... ik zag mijzelf daar al zitten!!