vrijdag 30 maart 2012

Geslaagd afscheidsfeest!

Hallo allemaal,

Dan toch eindelijk de eerste woordjes op mijn blog!
Iedereen super bedankt voor het bijzonder gezellige afscheid van gisteravond. Ik vond het prachtig en was heel erg verrast door de grote opkomst en leuke cadeaus. Ik ben heel erg blij met zulke lieve vrienden en familie! Jullie hebben het tot een memorabele avond gemaakt!

In het bijzonder hulde aan mijn ouders! Zij hebben mij de afgelopen 3 maanden voorzien van onderdak en heeeel lekker eten. Daarnaast hebben ze mij beide enorm geholpen met veel zaken die geregeld moesten worden. Ook mijn backpack en dagrugzak waren een donatie van mijn ouders. Mijn dank is groot! Verder wil ik mijn oude werkgever  https://www.mic-bv.nl/  bedanken! Zonder jullie was deze reis ook zeker niet doorgegaan!

Veel mensen hebben me gevraagd naar mijn planning. Hier kan ik alleen globaal iets over zeggen aangezien ik bijna nog niets heb vastgelegd.
Ik begin in ieder geval in Thailand en daar zal ik 4 weken blijven. De eerste paar dagen verblijf ik in Bangkok en op 4 april neem ik de nachtbus en ferry naar Ko Tao, een eilandje in het zuiden van Thailand. Hier zal ik gaan couchsurfen bij een Fransman die ook gelijk mijn duikinstructeur is. Voor de mensen die niet weten wat couchsurfen is zie  http://www.couchsurfing.org/
Via couchsurfing leer je een hoop mensen kennen en het scheelt kosten. Een vriend van me heeft al eens bij hem gelogeerd, dus het is geen totale vreemde (mochten mensen hun hart nu al vasthouden haha).
Na Ko Tao heb ik nog geen verdere planning wat Thailand betreft.


Eind april vlieg ik naar Phnom Penh in Cambodja en daar zal ik kennis maken met de eigenaren van de organisatie COLT. http://www.colt-cambodia.org/nl/
Combodian Organization for Learning and Training is een kindertehuis. Ik zal 4 weken Engels gaan geven aan deze kinderen en daarnaast nog 2 weken rondreizen door Cambodja.
Bij deze wil ik David de Jong nog even bedanken (zie foto). Hij heeft me aan deze klus geholpen! Topper!

Met David en Alies
15 Juni vlieg ik vervolgens naar Sydney. De planning is nu om een half jaar in AustraliĆ« te blijven. Eind december zal ik vervolgens naar Nieuw-Zeeland vliegen waar ik hoogstwaarschijnlijk mijn ouders en jongste zusje zal treffen en zo mogelijk zelfs een aantal weken met hen het Zuider-eiland zal gaan verkennen! Fantastisch niet? :-)
De terugreis staat nu gepland op 4 februari 2013

Ik hoop dat de reis voorspoedig mag verlopen en dat het met jullie thuis goed mag gaan! Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte proberen te houden via deze blog.

Verder ben ik per sms gewoon bereikbaar op mijn Nederlandse nummer. Ik zal in Thailand, Cambodja, Ausie en NZ sim kaartjes aanschaffen. Die nummers krijgen jullie nog van me.
Aangezien ik wifi heb, ben ik niet altijd goed te bereiken via whats app. Ik zou zeggen: probeer het gewoon, je hoort vanzelf wat terug!
Skype maak ik nog wel een keertje aan als ik het nodig heb. Komt ook goed!

Ik heb hieronder nog wat foto's toegevoegd van het feestje. Ik heb er helaas maar weinig gemaakt waarvan de meesten ook nog eens mislukt zijn. Maar deze zijn nog over! Als je op een foto klikt, dan krijg je ze allemaal op een rijtje en kan je ze makkelijker bekijken. Lang niet iedereen staat erop helaas, maar ik zal van niemand vergeten dat hij/zij aanwezig was! It's all in my head!

Ik ga nu eerst maar eens lekker slapen en dan pak ik morgen mijn tas in! Ben af! Morgen vertrek ik rond half 3 richting mijn broer in Utrecht samen met mijn ouders. Mijn broer geeft morgen zijn verjaardagsfeestje, een en al gezelligheid zeg ik! Zondag vertrekt mijn vliegtuig om 14:00!

Last but nog least: hulde aan het personeel van de Minnaar! Super bedankt voor jullie gastvrijheid en enthousiasme!

Liefs Marije

Zo! Die krijg ik er niet meer af de komende 10 maand!

3 opmerkingen:

Marjanne Staats zei

Wil je nog even een hele fijne tijd toewensen, vol mooie, indrukwekkende, grote, kleine, prachtige ervaringen!
Oh en nog een tip voor als je in Nieuw Zeeland bent (zuidereiland): backpackersaccomodatie Le Gite: http://www.legite.co.nz/
De eigenaar is een vriend van Joost en mij, schijnt heel gemoedelijk, kleinschalig en sfeervol te zijn. En bovendien prachtige omgeving! Hij is Nederlander en kan je van alles vertellen over de omgeving etc.
Anyway: heel veel plezier!

lucy zei

Lieve Marije, geweldig om jou te kunnen volgen op deze bijzondere reis. Het ga je goed, heel veel genoegens en hou je taai in alle omstandigheden.
Tot nu toe al heel indrukwekkend.
Denk erom dat jij je naast het man'lijk schoon ook niet laat inpalmen door wild gedierte.
lieve groet, Lucy Wiersma

annie dusseljee zei

Lieve Marije
Moedig hoor om zomaar alleen een wereldreis te maken ik hoop dat je veel mooie dingen ziet? en mee maakt.geniet er van maar pas goed op je zelf en blijf gezond.
lieve groeten annie dusseljee